Αντικάλαμος,
τ.κ. 241 50

+30-27210-45123
boa-secr@uop.gr

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ

 

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σχολή Διοίκησης

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

 

 

Διαχείριση Παραπόνων και Ενστάσεων Φοιτητών

Ο Κανονισμός Διαχείριση Παραπόνων και Ενστάσεων Φοιτητών εγκρίθηκε από τη Συνέλευση του Τμήματος Δ.Ε.Ο. την 19/11/2021 (αριθμός συνεδρίασης 26, Θέμα 2ο).

ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΟ

1. Οι φοιτητές μπορούν να απευθύνουν αιτήματα, παράπονα ή ενστάσεις ατομικά ή συλλογικά, που αφορούν τις σπουδές τους στο Τμήμα Δ.Ε.Ο. και την ακαδημαϊκή τους ζωή γενικώς στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο Σύμβουλος Καθηγητής μπορεί να τους παρέχει ενημέρωση και καθοδήγηση για τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δρομολογηθούν προς τον κατάλληλο αποδέκτη.

2. Σχετικά με μαθήματα (εξετάσεις ή βαθμολογίες) και ποιότητα σπουδών, απευθύνονται εγγράφως προς στον Πρόεδρο ή τη Συνέλευση του Τμήματος ή τον Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης. Η υποβολή γίνεται στη Γραμματεία του Τμήματος είτε μέσω ειδικής φόρμας από την ιστοσελίδα του Τμήματος και η διαχείριση - ανταπόκριση γίνεται από τον Πρόεδρο του Τμήματος σε εύλογο χρόνο, που δεν ξεπερνά τις 30 ημέρες.

3. Εάν για οποιονδήποτε λόγο προκύψουν ενστάσεις φοιτητών, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα ανωτέρω όργανα, οι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που γνωμοδοτεί με βάση τις κείμενες διατάξεις και το ιστορικό της κάθε υπόθεσης προς τη Συνέλευση του Τμήματος και σε ειδικές δε περιπτώσεις προς τη Σύγκλητο του Ιδρύματος.

4. Για θέματα που δεν άπτονται μαθημάτων και ποιότητας σπουδών, οι φοιτητές απευθύνονται σε θεσμοθετημένα όργανα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα οποία επιλαμβάνονται σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους: (α) Για κακοδιοίκηση ή παραβίαση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, εγγράφως προς το Συνήγορο του Φοιτητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)∙ (β) Για διακριτική μεταχείριση ή παρενοχλητική συμπεριφορά, εγγράφως προς την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομικού (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)∙ (γ) Για παραβίαση κώδικα δεοντολογίας, εγγράφως προς την Επιτροπή Δεοντολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της οποίας προΐσταται ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.

5. Στην τελευταία τακτική συνεδρίαση της Συνέλευσης Τμήματος κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου, πραγματοποιείται ειδική συζήτηση επί αξόνων αιτημάτων/παραπόνων, που καταγράφηκαν από όλα τα μέλη ΔΕΠ κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και προκύπτουν προτάσεις προς τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου.

 

Έγγραφο υποβολής αιτήματος